Kampanja: Verkkokauppa vuodeksi -50 % 💎 Tartu kampanjaan ›
Kaikki artikkelit
Kehittäminen
Julkaistu
17.9.2024
Tämä artikkeli on yli 4 vuotta vanha ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa.

Verkkokaupan kustannukset – näin optimoit kulut ja säästät rahaa

Verkkokauppaa suunnitellessa on tärkeää ymmärtää, millaisia kustannuksia siihen liittyy ja miten voit hallita niitä viisaasti. Tässä artikkelissa jaan hyödyllisiä vinkkejä, joiden avulla voit optimoida kulusi ja löytää parhaat ratkaisut juuri sinun yrityksellesi. Kustannusten hallinta on avainasemassa, kun haluat kasvattaa liiketoimintaasi tehokkaasti.

MyCashflow on suunniteltu tukemaan yrityksesi kasvua ja säästämään kustannuksissa. Verkkokauppapalvelumme on kehitetty asiakkaidemme tarpeita ajatellen – auttaen heitä menestymään niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Lue lisää siitä, miten MyCashflow voi auttaa sinua hallitsemaan kustannuksia ja viemään verkkokauppasi menestyksen uudelle tasolle.

Huomioi piilokulut verkkokauppa-alustaa valitessasi

Verkkokaupan piilokuluja voi syntyä monista eri tekijöistä, kuten maksullisista lisäpalveluista ja lisäosista. Esimerkiksi ilmaisiin verkkokauppa-alustoihin liittyy usein piilokuluja, jotka eivät välttämättä tule heti esiin. Vaikka alustat itsessään saattavat olla maksuttomia, käyttäjät joutuvat usein käyttämään paljon aikaa ja resursseja niiden ylläpitoon, ongelmien ratkaisemiseen ja lisäosien hankintaan. Tämä ylimääräinen työ voi helposti viedä huomion pois liiketoiminnan kehittämisestä.

Kun huomioidaan esimerkiksi maksuliikenteen ja logistiikkaliikenteen kulut, todellinen kuukausimaksu on verkkokauppa-alustan sekä menestyvän liiketoiminnan kannalta pakollisten lisäosien kustannuksista muodostuva summa. Jos esimerkiksi verkkokauppa-alusta ottaa maksuliikenteestä prosentuaalisen provision, sen osalta liiketoiminnan kannattavuus ei parane, vaikka myynti kasvaisikin.

Verkkokauppapalvelut, kuten MyCashflow sen sijaan tarjoavat kokonaisvaltaisen kaupankäynnin palvelun, joka sisältää kaikki tarvittavat ominaisuudet ja ammattilaisten tuen verkkokaupan kehittämiseen. Verkkokauppapalvelu auttaa pitkällä aikavälillä vähentämään kustannuksia sekä säästämään aikaa ja muita resursseja. 

Kokonaisvaltaisen palvelun avulla voit keskittyä liiketoimintasi kasvattamiseen ilman huolta teknisistä ongelmista tai yllättävistä kustannuksista. MyCashflow’sta saat myös aina apua lähes kaikkiin liiketoiminnan kasvattamisen kannalta kriittisiin kysymyksiin verkkokauppa-alan asiantuntijoiden tuen ja suomenkielisen asiakaspalvelun avulla. 

MyCashflow’n avulla kasvatat liiketoimintaasi ennustettavilla kuluilla

Kotimainen MyCashflow on kustannustehokas ja helppokäyttöinen verkkokauppapalvelu, joka on suunniteltu edistämään verkkokaupan kasvua ja täyttämään monikanavaisen kaupankäynnin tarpeet. 

MyCashflow-palvelupaketit sisältävät runsaasti maksuttomia ominaisuuksia, jotka muilla alustoilla ovat maksullisia, automaattiset ja maksuttomat ohjelmistopäivitykset sekä nopean suomenkielisen asiakaspalvelun tuen. Muun muassa näiden syiden ansiosta MyCashflow on kustannustehokas verkkokauppa-alusta yrityksellesi: 

✅ 0 % komissio verkkokaupan myynneistä
✅ Automaattisesti toteutettavat ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset sisältyvät kuukausimaksuun
✅ Moni muulla alustalla lisämaksullinen ominaisuus on MyCashflow'lla maksuton
✅ Voit hallinnoida kaikkia myyntikanaviasi yhden kirjautumisen takaa
✅ Asiakaspalvelusta saat avun nopeasti – keskimäärin vastaamme alle 10 minuutissa!

Ei komissiota verkkokaupan myynneistä – säästä selvää rahaa

Erona moniin muihin verkkokauppa-alustoihin, MyCashflow’ssa emme peri verkkokauppasi myynneistä komissiomaksuja. Tämä seikka on entistä merkittävämpi, kun verkkokauppasi myynti kasvaa.

Monilla kilpailevilla verkkokauppa-alustoilla melko yleisesti veloitettavalla noin 1 %:n komissiolla kustannukset kasvavat helposti jopa kymmeniin tuhansiin euroihin verkkokaupan kuukausimyynnistä riippuen. Tämä raha voitaisiin mielestämme/varmasti käyttää paremmin muissa verkkokaupan kehittämistoimissa.

Vertailu: näin paljon voit säästää kuukausittain

Tässä alla vertailu MyCashflow Pro - palvelupaketin (165,80 € / kk vuosilaskutuksella) ja vastaavat ominaisuudet sisältävän kilpailevan alustan välillä.

Huomioi lisäksi kampanjamme, joka on voimassa 31.10.2024 saakka: Nyt saat taulukosssa mainitun MyCashflow Advanced -palvelupaketin vieläkin edullisemmin, ensimmäiseksi vuodeksi hintaan 64,50 €/ kk. Kampanjahinta Basic-paketeissa on 29,50 €/ kk ja Pro-palvelupaketeissa 99,50 €/ kk. Lue lisää!

Kun vertaat kustannuksia jo kuukausitasolla, MyCashflow'n edullisuus ja ennustettavuus on helppo huomata. MyCashflow’n avulla voit huoletta keskittyä liiketoimintasi kasvattamiseen ilman katetta syöviä piilokuluja tai komissiomaksuja.

Monikanavaista kauppaa helposti yhdestä paikasta

0 % verkkomaksukomission lisäksi yksi MyCashflow'n rahaa säästävistä ominaisuuksista on monikanavaisen myynnin ratkaisumme: MyCashflow'n avulla voit luoda ja ylläpitää useita eri verkkokauppoja ja hallita kaikkien kauppojen tuotetietoja ja -saldoja samasta näkymästä  ilman lisäkuluja.

Kauppaversioiden ansiosta voit esimerkiksi luoda omat kaupat B2B- ja B2C-asiakkaillesi, laajentaa myyntiä eri maiden markkinoille yhdestä keskitetystä varastosta ja myydä tuotteitasi myymälässä, myyntipisteissä ja messuilla MyCashflow Kassan avulla

Kauppaversioiden avulla voit luoda myös täysin erilaisten toimialojen verkkokaupat samasta taustahallinnasta – yksilöllisillä räätälöidyillä ulkoasuilla ja toiminnallisuuksilla varustettuna. MyCashflow'n ansiosta vältyt ylimyynneiltä monikanavaisessa kaupankäynnissä ja saat kaikki myyntiraportit kootusti käsiisi vaivatta.

Yhteenveto verkkokaupan tyypillisistä kustannuksista

Verkkokaupan perustaminen ja ylläpito sisältää monia eri kustannuksia, jotka on hyvä ottaa huomioon budjetointia mietittäessä. Alla on esitelty tyypilliset verkkokaupan kustannukset, jotka vaihtelevat verkkokauppa-alustan kuukausimaksuista maksupalveluiden ja logistiikkapalveluiden kuluihin.

Verkkokauppa-alusta, esimerkiksi: 

Maksupalvelu, esim:

  • Paytrail alkaen 14,90 € / kk + transaktiomaksu 0,50e + 3,35 % / maksutapahtuma
  • Klarna 0 € / kk + transaktiomaksu  2,99 % + 0,35 € / maksutapahtuma

Logistiikkapalvelu, esim:

  • Shipit: 0 €/kk + lähetyskohtaiset kulut sopimuksen mukaan.
  • OmaPosti Pro: 0 €/kk + Posti veloittaa lähetyksistä sopimuksesi mukaan.

Verkkotunnuksen ja hostingin kustannukset 

  • Web hosting -palvelun kuukausi- tai vuosimaksu. Huom. MyCashflow’ssa hosting sisältyy palvelupaketin hintaan.
  • Verkkotunnuksen vuosimaksu, esim. .fi -ja .com-osoitteet MyCashflow’ssa 30€/vuosi
  • SSL-sertifikaatti: Turvallisen maksuliikenteen ja asiakkaiden tietojen suojaaminen. MyCashflow’ssa Let’s Encrypt -sertifikaatit 0e.

Tekninen tuki ja kehitys 

  • Tietoturva- ja ohjelmistopäivitykset. MyCashflow’ssa automaattiset tietoturva- ja ohjelmistopäivitykset  sisältyvät aina palvelupaketin hintaan.
  • Mahdolliset verkkokaupan optimointi-, kehitys- ja ulkoasuprojektit

Markkinointi ja mainonta: 

  • Google Ads: maksut valitun palvelun mukaan.
  • Facebook-ja Instagram-mainokset: maksut kampanjan budjetin mukaan.
  • Hakukoneoptimointi (SEO): mahdolliset kulut ohjelmistoista, kuten Moz tai SEMrush.
  • Sähköpostimarkkinointi: kulut käytetyn ohjelmiston mukaan.

Asiakaspalvelu 

  • Mahdolliset chatbotit, puhelinpalvelut, sähköpostituki 

Vakuutukset 

  • Verkkokaupan, varaston ja toimitilojen vakuutukset

Muut kulut: 

  • Varasto-/toimitilojen vuokra 
  • Taloushallinto-ohjelmisto
  • Integraatiot ulkoisiin ohjelmistoihin
  • Pakkausmateriaalit


Kampanja💎

MyCashflow nyt vuodeksi -50 % ja verkkokaupan siirto maksutta!


Nyt saat MyCashflow-verkkokaupan ensimmäisen vuoden kuukausimaksut puoleen hintaan, kun perustat verkkokaupan 31.10.2024 mennessä vuosilaskutuksella. Kampanjan aikana tarjoamme verkkokaupan siirron veloituksetta MyCashflow Pro-paketteihin.Edun arvo jopa 3194 € (alv. 0 %)!

Lue lisää ja hyödynnä kampanja!

Petri Itkonen

MyCashflow'n myyntijohtaja
+358 45 775 02032
petri@pulse247.info

Lataa markkinointi­kalenteri maksutta!

Täytä lomakkeelle tietosi – saat markkinointikalenterin sähköpostiisi.

Tilaa opas

Uusimmat artikkelit

Kampanja🔥

Onko sinulla jo verkkokauppa?

Pro-paketti vuodeksi -50% ja siirto ilmaiseksi!

Maksuton verkkokaupan siirto MyCashflow’lle ja ensimmäinen vuosi puoleen hintaan.
Perustamassa verkkokauppaa?

Verkkokauppa vuodeksi -50%

Avaa uusi MyCashflow-verkkokauppa: nyt ensimmäisen vuoden kuukausimaksut -50 %.